Govan Brown


 CIBC WOOD GUNDY
 181 BAY STREET, TORONTO, ON

  Square Footage: 23,317
  Market Sector: Financial
  Architect/Designer: Bartlett & Associates
  Electrical Engineer: Mulvey & Banani Inc.
  Mechanical Engineer: TMP Consulting Engineers
  Landlord: Oxford Properties

  Download Case Study

Govan Brown was approached by CIBC Wood Gundy to renovate their 6th floor space in the prestigious Brookfield Place Tower located at 181 Bay St. The Wood Gundy office enjoys a position of prominence right in the heart of Toronto’s Financial District. The Canadian investment giant sought a modern retrofit for their offices and were keen upon updating the atmosphere of the location to suit the current staff and clientele. Govan Brown was able to complete the project in just six months. To accommodate our client, who had leased a  swing space to house the temporarily displaced  staff,  Govan Brown put a premium on promptly completing the project in order to save  our client

money.  We  spared  no  expense  in  procuring  the  best  trades  and  materials  to complete  the  space  to  the  exact  design  and specifications.  Included in the project scope was the  renovation  of the reception area, open offices, closed  offices,  staff  kitchen,  cafeteria  and  decorative  elevator  surrounds; all of which were  complemented  by  high-end millwork,  glazing, glass partitions, upgraded ceilings and fixtures  all  worked to  create  a  clean  and  modern look.  Perhaps  most  impressive  of  all  these  design elements  was  the  retractable  millwork  wall that bordered  the  main boardroom. The  retractable wall, which is panelled by intricate dark brown millwork, required the atten-

tion of multiple trades. Trade work included designing retractable millwork and developing solutions for supporting the wall and ensuring its functionality as well as its aesthetic appeal. Apart from the aesthetic and spatial renovations there was also a large amount of mechanical work done including the installation of all new HVAC systems. In all, our team was able to accomplish the high-end professional design intent of the client and build a space indicative of Wood Gundy’s esteemed position within the financial realm.