Govan Brown

 

 
 
Bank of Montreal
 340 Albert street, ottawa, on

  Square Footage: 5,200
  Market Sector: Financial
  Architect/Designer: Friction
  Electrical Engineer: McKee
  Mechanical Engineer: McKee
  Landlord: Oxford Properties

 
Download Case Study:

In 2014, Govan Brown was retained by the Bank of Montreal to complete a relocation project on 340 Albert Street in Ottawa.  The space occupied the 19th floor of a class ‘A’ building adjacent to Constitution Square in the downtown core.  The goal of the project was to relocate the existing staff to a new area that could accommodate their growth and the facilities that they required.  During the construction, we housed the temporarily displaced staff in a swing space within the same building as the project.  It was crucial that we complete this very important  project  with  haste  as to avoid  further disrupting  the   day-to-day operations of

the office. The space was outfitted with high-end glazing which was to act as a sophisticated partition system between offices.  The project also required extensive back-painted glass to update the aesthetic of the space which was to align with the latest BMO design standards. The open environment was supported by high-efficiency lighting systems that were procured well in advance to avoid delaying the schedule.  Along with the lighting systems, furniture and glazing were also ordered in advance. Our initiative in the pre-construction phase ensured that we did not extend the schedule, allowing our client to move into their

new space earlier than estimated.  Our extensive experience working for financial clients and the landlord, Oxford Properties, proved to be a distinct advantage for our team throughout the building process. By identifying key project goals early in the construction process, we were able to develop a comprehensive schedule that outlined tasks and deadlines.  As a result, we managed to finish the project under budget and before the scheduled completion date.